Què és El Cercle?

El Cercle neix l’any 2023, en forma de Fundació privada, amb l’objectiu de treballar per transformar el nostre entorn més proper a través del poder del joc. Pretén apropar a tothom el joc com a eina de transformació positiva de la seva vida i del seu entorn.

Nens jugant a jocs de taula en un parc

El Cercle té com a missió esdevenir per a les persones un espai (no necessàriament físic) de trobada on es promouen a través del joc i l’actitud lúdica: la diversió, l’aprenentatge, la diversitat, la cultura, la recerca i la cohesió social.

La nostra visió és oferir-nos com a eina que permeti unir esforços (i.e. concentrador) per potenciar la feina que ja es fa i la que es porta fent des de fa temps al voltant del joc al nostre entorn. Volem fer xarxa amb aquells dels nostres referents amb qui compartim valors i l’amor pel joc: persones, empreses, associacions, etc. Amb elles treballarem per evangelitzar, potenciar, formalitzar i fer créixer l’impacte que té el joc a les nostres vides i als nostres barris.

Volem incrementar el coneixement sobre el joc. Volem ser un espai segur, integrador, respectuós amb la nostra cultura, així com la de les persones nouvingudes. Volem apropar el joc a aquelles persones a qui pugui millorar-los-hi la vida (encara que sigui una miqueta). Volem jugar en família, amb les amistats, amb les persones que viuen a prop nostre, i amb qui és diferent de nosaltres. Volem participar de la formalització del coneixement sobre el joc i el seu impacte.

Els valors del Cercle són l’actitud lúdica, la integració, el feminisme i l’equitat, la sostenibilitat, i encara que sembli redundant (perquè el joc és cultura), la cultura.

Adult i nen disfressats jugant a un parc